Usmin Fysioterapiapalvelu Oy

Mihin TNS/ TENS toimii?

TNS- hoidot ovat 1500 ohmin lähtövastuksella tehokkaita kivunlievitykseen niin akuuteissa kuin kroonisissakin kiputiloissa. TNS-hoidon vaste on hyvin yksilöllinen. Suurella osalla potilaista teho on hyvä tai vähintäänkin kohtalainen. Etenkin pitkään jatkuneissa kiputiloissa on suositeltavaa kokeilla hoitoa koska hoitomuoto on hyvin siedetty, TNS- hoidoilla ei ole sivuvaikutuksia ja niitä voi käyttää yhdessä ja riippumatta kaikista muista hoitomuodoista.

Vahvin osoitus TNS-hoidon tehosta on saatu

TNS- hoitoa voidaan käyttää myös mm.

TNS-hoito tulisi toteuttaa kotona käytettävällä laitteella, jota käytetään 20-60 minuuttia kerrallaan, kerran tai useammin päivässä. Hoito-ohjeet saadaan ammattilaiselta, kuten kipupoliklinikalta, hoitavalta lääkäriltä, tai sähköiseen kivunhoitoon perehtyneeltä fysioterapeutilta yrityksessämme.

Kudosvauriokivussa ja tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloissa hoito kannattaa kokeilla kipualueelle, hermoperäisessä kivussa useimmiten taas kivun peilikuva-alueelle etenkin silloin jos hermoperäiseen kipuun liittyy tuntohäiriöitä. TNS-hoitoa voidaan käyttää sekä hitaana muotona jolloin sähköärsykkeen tulisi saada aikaan lihaksen päälle laitettuna lihassupistus tai nopeana muotona jolloin pyritään käyttämään selvästi tuntuvaa voimakkuutta.